Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Ημερίδα συζήτησης και προβληματισμού, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ)

Όσοι συμμετέχουμε στην ένωση πολιτών "Φίλοι του Περιβάλλοντος Πιερία 2008" έχουμε από καιρό διαπιστώσει ότι η παράνομη υλοτομία είναι μια διαρκής απειλή για τα δάση της περιοχής μας. Το πρόσφατο κρούσμα βίαιης συμπεριφοράς στους υπαλλήλους της δασικής υπηρεσίας που επιχειρούσαν να ελέγξουν φορτίο παράνομης ξυλείας, δεν είναι η μοναδική ένδειξη.

Οι "Φίλοι του Περιβάλλοντος" έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας και συμμετοχής στην αντιμετώπισή του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό και θέλοντας να προκαλέσουμε συζήτηση και προβληματισμό για το σοβαρό αυτό ζήτημα και γενικότερα για τη σωστή διαχείριση του πολύτιμου δασικού πλούτου της Πιερίας, οργανώνουμε ημερίδα με πρόσκληση ειδικών επιστημόνων και γενικό θέμα: "Ο δασικός μας πλούτος: θα υπάρχει και αύριο;".

Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010, στις 6.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), στην αίθουσα του 1ου ορόφου.

Τα θέματα των εισηγήσεων και οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι:

* Οι μακροπρόθεσμες ωφέλειες από την αειφορική διαχείριση των δασών
Πέτρος Κακούρος, Δρ Δασολογίας, Συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων - Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)

* Δάση και βιοποικιλότητα
Δημήτρης Μπούσμπουρας, Βιολόγος, Ερευνητής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

* Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις της ελληνικής δασοπονίας
Νίκος Γρηγοριάδης, Δρ Δασολογίας, Ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση και σύντομες τοποθετήσεις όσων συμπολιτών μας επιθυμούν να συμβάλουν στη συζήτηση και την προσπάθεια καλύτερης προστασίας και διαχείρισης των δασών της Πιερίας. Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τη συμμετοχή υποψηφίων τόσο των Δημοτικών όσο και των Περιφερειακών συνδυασμών, για να ενημερωθούν αλλά και να εκθέσουν τις απόψεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δάσους.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να συμβάλουν στη συζήτηση και τον προβληματισμό για τη διαφύλαξη και την ορθολογική διαχείριση του πολύτιμου δασικού μας πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: