ΟΙΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ,

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2008

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...

Eurokinissi
ΑθήναΤελευταία ενημέρωση 16/07/08 00:00

Δείτε το βίντεο...Εφιαλτικές ώρες, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης, έζησαν οι κάτοικοι στην Οινόη. Οι φλόγες έφθασαν έως τις αυλές των σπιτιών στο χωριό Πάνακτον, ενώ περικύκλωσαν και το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ. Αναζωπυρώσεις στη διάρκεια της νύχτας φοβούνται κάτοικοι και πυροσβέστες που συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης.Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά πρόλαβε να κάψει μία αποθήκη και μία νεοαναγειρόμενη οικοδομή στο χωριό Πάνακτον, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να απομακρύνουν τις φλόγες.
Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και στην περίπτωση της εταιρίας παραγωγής πυρομαχικών ΠΥΡΚΑΛ που βρέθηκε στο «δρόμο» της πυρκαγιάς.
Η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει ήδη κάψει 2.500 στρέμματα δάσους.
Αργά το βράδυ της Τρίτης, η πυρκαγιά μαινόταν σε δύο μέτωπα, ένα προς Ελευσίνα και Μαγούλα και το άλλο προς την Πύλη της Βοιωτίας.
Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχει ριχτεί πολύ ισχυρή πυροσβεστική δύναμη: 51 οχήματα, με 140 πυροσβέστες, 143 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έως τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν 11 αεροσκάφη, και τρία ελικόπτερα.
Επιπλέον, για την κατάσβεση χρησιμοποιούνται πέντε χωματουργικά μηχανήματα των ΟΤΑ της περιοχής, δύο χωματουργικά μηχανήματα του Στρατού, καθώς και 31 υδροφόρες.Πυρκαγιές σε Αχαΐα, Κρήτη και Β.Ελλάδα
Φωτιά ξέσπασε αργά την Τρίτη και στο δήμο Ωλενίας στην Αχαΐα. Σύμφωνα με το Mega, από την πυρκαγιά έχει προκληθεί βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, αφήνοντας στο σκοτάδι τμήμα της Πάτρας.
Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης και στο χωριό Κοξαρέ στο Ρέθυμνο. Διάσπαρτες εστίες φωτιάς έκαιγαν πάνω στο δρόμο του χωριού, κάνοντας στάχτη χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή βρίσκονται 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ενώ έως τη δύση του ηλίου επιχειρούσε και ένα ελικόπτερο.Πεύκα, πουρνάρια και σιτοκαλαμιές καίει φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Μαυρούδας στo νομό Θεσσαλονίκης.Στο σημείο επιχειρεί δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 9 οχήματα και 35 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού έκαναν έως τη δύση του ηλίου δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραινε ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στην περιοχή.
Σιτοκαλαμίες, θάμνους και πουρνάρια καίει φωτιά, μεταξύ Ευζώνων και Ποντοηράκλειας στο Κιλκίς, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πέρασε στην χώρα μας από την ΠΓΔΜ. Στο σημείο, που πνέει ισχυρός άνεμος, επιχειρεί δύναμη της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα και 32 άτομα.Εξάλλου, «εισαγόμενη» φωτιά από την ΠΓΔΜ, βρίσκεται σε εξέλιξη στη δύσβατη ορεινή περιοχή Σόκολο, στην οροσειρά του Βόρρα, στην Πέλλα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 7 οχήματα με 28 άνδρες.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για την Τετάρτη, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Αγίου Όρους, Πέλλης, Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Κορίνθου, Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Λασιθίου. Στις παραπάνω περιοχές, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: